Nieuws:

  • 15-11-2018 Werkzaamheden aan tijdelijke rotonde Sloeweg N62

    Van de Provincie Zeeland ontvingen we berichtgeving over tijdelijke hinder bij de tijdelijke rotonde Sloeweg van maandag 19 november tot en met woensdag 21 november 2018 tussen 19.00 uur en 05.00 uur

    Lees verder

  • 05-11-2018 Vopak investeert opnieuw in gasopslag in Vlissingen

    In totaal wordt er 9,200 cbm voor gasopslag bijgebouwd. Verwachting is dat deze uitbreiding in het tweede kwartaal van 2020 in gebruik zal worden genomen. In 2015 werd eenzelfde type uitbreiding gedaan, destijds werden er 6 gas bullets bijgebouwd, nu gaat het om een uitbreiding van 2 gas bullets. 

    Lees verder

Kwaliteit van Zeeland


De provincie Zeeland, gelegen in de Zuidwestelijke Delta , behoort tot de minder dichtbevolkte gebieden van Nederland. Er wonen ongeveer 381.500 mensen en de bevolkingsdichtheid is 220 inwoners per km2.


Zeeland grenst aan de Nederlandse provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant, maar ook aan de Belgische provincies Oost- en West-Vlaanderen en Antwerpen.


De provincie is bekend om zijn mooie stranden, afwisselende landschappen en de vele waterlopen.

Historische plaatsen als Middelburg, Sluis en Zierikzee zijn gewilde bestemmingen voor dagtoerisme.


Zeeland is een land in zee en daarmee aantrekkelijk voor zowel recreatie en toerisme als voor logistieke en industriële activiteiten en natuurlijk voor landbouw en visserij, waaronder de tot ver buiten de provincie bekende mossel- en oesterpercelen.

Voor de recreanten vormen de kenmerkende en uitgebreide fiets- en wandelpaden een extra reden om naar Zeeland te komen of om er te wonen.


Er is een gevarieerd aanbod van culturele activiteiten zoals het Zeeland Nazomerfestival, Concert at Sea, het Festival van Zeeuws Vlaanderen en Film by the Sea.

Onderwijsvoorzieningen zijn er op alle niveaus aanwezig, tot en met het wetenschappelijk onderwijs.

 

Woonwensen kunnen op velerlei wijze ingevuld worden: zowel een stedelijke als een landelijke woonomgeving behoren tot de mogelijkheden, mede vanwege de kenmerkende open ruimte van het Zeeuwse land.

Steden als Rotterdam, Breda en ook Antwerpen, Gent en Brugge zijn een aantrekkelijke aanvulling op de Zeeuwse voorzieningen en in korte tijd bereikbaar: files zijn in Zeeland nauwelijks een probleem.

 

Kortom, deze provincie is een aantrekkelijk gebied om te wonen, te werken en te recreëren en nodigt uit voor een langer en eventueel een permanent verblijf.