Nieuws:

  • 15-11-2018 Werkzaamheden aan tijdelijke rotonde Sloeweg N62

    Van de Provincie Zeeland ontvingen we berichtgeving over tijdelijke hinder bij de tijdelijke rotonde Sloeweg van maandag 19 november tot en met woensdag 21 november 2018 tussen 19.00 uur en 05.00 uur

    Lees verder

  • 05-11-2018 Vopak investeert opnieuw in gasopslag in Vlissingen

    In totaal wordt er 9,200 cbm voor gasopslag bijgebouwd. Verwachting is dat deze uitbreiding in het tweede kwartaal van 2020 in gebruik zal worden genomen. In 2015 werd eenzelfde type uitbreiding gedaan, destijds werden er 6 gas bullets bijgebouwd, nu gaat het om een uitbreiding van 2 gas bullets. 

    Lees verder

Beleven/recreëren

 

Wie aan Zeeland denkt denkt, terecht, meteen aan de zee en de stranden. Alle kustgebieden kunnen bogen op stranden waar het aangenaam toeven is en dat in alle jaargetijden. Denk daarbij aan Cadzand Bad, Breskens, Vlissingen, Domburg en Renesse. Wanneer daaraan behoefte bestaat kunnen deze opties ook uitgebreid worden naar de Vlaamse kust met badplaatsen als Knokke en Blankenberge. Er zijn daarmee stranden, duinen en (winkel)boulevards te over om te flaneren.


Maar ook het Zeeuwse achterland heeft veel bezienswaardigheden te bieden zoals het Nationaal Landschap De Zak van Zuid Beveland met kenmerkende plattelands- en dorpsgezichten, de "tuinen" en landgoederen van Walcheren, de historische steden Middelburg (met als Zeeuwse trots het Zeeuws Museum) en Zierikzee. Maar ook het Land van Hulst, de streek van de vos Reijnaert, houdt de herinnering aan vroeger tijden levend.


Voor de watersportliefhebbers biedt Zeeland met zijn vele jachthavens veel en eigentijdse faciliteiten. Overigens kunnen sportliefhebbers op allerlei terreinen hun hart ophalen, ook als het gaat om minder "alledaagse" sporten als golf, (zweef)vliegen en indoorskiën en snowboarden.