Nieuws:

De ledenbedrijven van PORTIZ zijn gevestigd in de provincie Zeeland, centraal gelegen delta in Noordwest-Europa en de draaischijf tussen de mainports Rotterdam en Antwerpen.

 

Door de centrale ligging van deze regio en de aanwezigheid van diep vaarwater is de logistieke dienstverlening sterk ontwikkeld. Maar ook de procesindustrie: (petro)chemie, voedingsmiddelenindustrie, energiesector zijn goed vertegenwoordigd. De Zeeuwse havens omvatten het Sloegebied (Vlissingen en Borsele), de Kanaalzone Zeeuws Vlaanderen (Terneuzen) en aangrenzende gebieden in Zeeland. Deze zijn onderdeel van het North Sea Port-district dat.

 

North Sea Port, gefuseerd in 2018, is een uniek grensoverschrijdend, geïntegreerd havenbedrijf in het gebied van Vlissingen, Borsele, Terneuzen tot Gent. Samen met de haven van Gent zijn de Zeeuwse havens goed voor zo’n 120 miljoen ton (2020) goederenoverslag via zee- en binnenvaart, 100.000 banen, verbindingen met landen over de gehele wereld en een toegevoegde waarde €12,5 miljard (2020). PORTIZ werkt nauw samen met VOKA-VeGHO (Vereniging voor Gentse Havengebonden Ondernemingen) bij de belangenbehartiging van het grensoverschrijdende economisch cluster.