Nieuws:

 • 21-09-2018 Weekendafsluiting Terneuzen 28-9 tot 1-10 bij sluizencomplex

  Terneuzen, 20 september 2018 Van de aannemerscombinatie Sassevaart is bericht ontvangen dat de nieuwe rotonde op het kruispunt Binnenvaartweg, Schependijk, Buitenhaven in het weekend van 28 september tot 1 oktober 2018 wordt aangesloten op het wegennet bij het sluizencomplex Terneuzen. 

  Het kruispunt is dat weekend dan niet toegankelijk voor doorgaand wegverkeer. Vrijdag 28 september 10.00
  uur wordt de weg richting de Kennedylaan afgesloten. Het sluizencomplex is dan bereikbaar via de Scheldeboulevard.

  Lees verder

 • 21-08-2018 Weekendafsluiting knooppunt Sloeweg 31 augustus

  ’s-Heerenhoek, dinsdag 21 augustus 2018

  Van vrijdag 31 augustus 2018 (20.00 uur) tot maandag 3 september 2018 (05.00 uur) is een weekendafsluiting nodig van het huidige kruispunt Sloeweg met de Westerscheldetunnelweg en Bernhardweg West om een tijdelijke rotonde te kunnen realiseren.

  Lees verder

Yara Sluiskil B.V.

yara_logo

De Wereld is onze markt.

 

Yara Sluiskil B.V. produceert en verkoopt stikstofhoudende minerale meststoffen en technische chemicaliën. De producten van Yara dragen bij aan een duurzame landbouw met voldoende voedsel om de groeiende wereldbevolking te kunnen blijven voeden. Onze industriële producten helpen het milieu te verbeteren en vormen een oplossing voor reductie van broeikasgassen, verbetering van luchtkwaliteit en het bedrijven van procesinstallaties op een schone, veilige manier. Yara is een Noors bedrijf dat in 1905 is opgericht. De vestiging in Sluiskil bestaat al sinds 1929 en is sinds 1979 eigendom van Yara International.

 

Yara is wereldwijd marktleider in de productie van ammoniak, ammoniumnitraat en samengestelde NPK-meststoffen. Binnen Yara Sluiskil worden alleen stikstofhoudende producten gemaakt. De vestiging in Sluiskil is de grootste productielocatie binnen Yara en draagt voor maar liefst 15% bij aan het totale productievolume van het internationale concern.

 

Op het terrein van Yara Sluiskil staan de volgende productieafdelingen: 3 ammoniakfabrieken, 2 salpeterzuurfabrieken, een gloednieuwe ureumfabriek (1 priltoren en 1 granulatie-eenheid) en 2 nitraat granulatie eenheden. Een verbinding met het Europese gasnetwerk maakt het mogelijk om aardgas te betrekken van verschillende leveranciers. Per jaar wordt in Sluiskil 4,3 (2012) miljoen ton product gemaakt, waarvan het meeste in Europa wordt afgezet, maar Noord- en Zuid-Amerika vormen belangrijke groeimarkten.

 

Andere producten die vanuit Yara Sluiskil geleverd worden zijn Air1®, NOxCare en ammoniakwater voor reductie van broeikasgassen. Salpeterzuur voor chemische processen en het reinigen van installaties. CO2 voor producten zoals droogijs, ‘bubbels’ in frisdranken en er wordt CO2 en restwarmte geleverd aan de naastgelegen glastuinbouw van Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast wordt een deel van de CO2 verwerkt in de ureumproductie.

 

Yara Sluiskil is gevestigd langs het kanaal van Gent naar Terneuzen en heeft dus een uitstekende verbinding naar de Noordzee en het Europese kanalennetwerk. Schepen tot 50.000 ton kunnen afmeren aan de eigen 700 meter lange kade. Ook zijn er spoorwegverbindingen met de productielocatie en er is een directe en filevrije toegang tot het netwerk van de Europese autosnelwegen.

 

Opgericht: 1929 (Compagnie Neerlandaise de l’Azote)

Terreinoppervlakte : 135 ha
Aantal werknemers : 580 (2012)
Productievolume : 4,3 miljoen ton eindproducten
Bijzonderheden:

 • 700 meter lange eigen kade

 • Laadfaciliteiten voor truck, spoor, binnenvaart, coasters en zeevaart

 • In 2011 nieuwe Ureumfabriek in bedrijf genomen. Een investering van 420 miljoen euro.

 • Staat bekend als zeer sociaal bedrijf met platte organisatiestructuur, die talent laat groeien