Nieuws:

Ovet B.V.

logo_ovet small_2015 

OVET B.V. is een overslagbedrijf met 4 drijvende kranen, 2 diepwater terminals (Terneuzen & Vlissingen) en mogelijkheden om op de Westerschelde te lichten.

 

De hoofdactiviteit van OVET bestaat uit het op- en overslaan van droge bulkgoederen. Maar dat is niet het enige. OVET zoekt altijd naar tailormade oplossingen voor iedere klant afzonderlijk. Naast overslag met haar kranen, levert OVET een aantal diensten die een toegevoegde waarde zijn voor de producten van haar klanten.

 

OVET onderscheidt zichzelf door het aanbieden van een hoge mate van kwaliteit in al haar diensten. Een constante focus op de vragen en behoeften van cliënten zijn essentieel door de hele organisatie. OVET is erop gericht om u de best mogelijke persoonlijke service te verlenen, die er in het ARA gebied te verkrijgen is. Elke dag is ons doel om de kwaliteit op elk vlak te verbeteren. Dit is het grootste belang binnen onze organisatie, wat OVET de leider maakt als het over het behandelen van vaste brandstoffen gaat.

 

Door middel van haar 4 drijfkranen kan OVET een totale loscapaciteit van 70.000 ton per dag bereiken. Deze drijfkranen kunnen worden gesleept, naar daar waar ze nodig zijn binnen het gebied. In amper 3 tot 4 uur kunnen de kranen worden verplaatst tussen de terminals in de haven van Vlissingen en Terneuzen. Bijna al het materieel op de terminal is mobiel. Flexibiliteit en OVET horen bij elkaar!

 

Carrière

OVET B.V. heeft ongeveer 110 medewerkers verdeeld over de afdelingen Exploitatie, Technische Dienst en kantoor. De meest voorkomende functies zijn die van laadschopchauffeur en kraanmachinist. Als medewerkers de organisatie binnenkomen, dan worden ze aangenomen als laadschopchauffeur. Vervolgens kunnen ze door verschillende interne opleidingen binnen een paar jaar doorstromen tot de functie van kraanmachinist. Voor de exploitatie-afdeling wordt er een opleiding op Mbo4-niveau gevraagd, het liefst met nautische ervaring of technische achtergrond. Voor de Technische Dienst wordt er een Mbo-opleiding gevraagd op het gebied van Elektrotechniek of Werktuigbouw. Op kantoor zijn er diverse functies en afdelingen, waarvoor afhankelijk van de functie een opleiding op Mbo-, Hbo- en Wo-niveau wordt gevraagd.

 

Stage

Binnen OVET B.V. kunnen wij diverse stageplaatsen aanbieden; o.a. de Technische dienst, afdeling KAM, ICT en secretariaat hebben mogelijkheden voor het lopen van een stage. De stagiaires binnen onze organisatie zijn met name afkomstig van de HZ, Scalda en Maritiem Instituut de Ruyter.

 

Onze voorkeur gaat hierbij uit naar stagiaires die beschikbaar zijn voor een aaneengesloten periode. Voor een operationeel bedrijf als het onze is de lintstage geen ideale format en ook hebben wij geen mogelijkheden voor het plaatsen van BBL-ers.

 

Contactpersoon voor de stage is de afdeling P&O, e-mail: personeel@ovet.nl of op telefoonnummer 0115-676734 (Edith Lormans) of 0115-676736 (Marlous de Wolf).