Nieuws:

Elopak B.V.

elopak_logo

Iedereen heeft waarschijnlijk wel een product van Elopak in huis. Het “pak-methet-dak” (Gable Top) zoals het kartonnen Pure-Pak® ook wel wordt genoemd, is gevuld met verse zuivelproducten, vruchtensappen, mineraalwater, wijn, soep.
De kartonnen verpakkingen zijn beschikbaar in verschillende maten, van 200 milliliter tot 5 liter, met of zonder schroefdop. Je vind ze in alle schappen en koelingen van supermarkten en discounters over de gehele wereld.

 

Al sinds 1968 produceert Elopak in Terneuzen kartonnen verpakkingen voor o.a. zuivelproducten en vruchtensappen. Daarnaast is zij leverancier van complete verpakkingssystemen bestaande uit vulmachines, verpakkingsmaterialen en distributiesystemen. Elopak Terneuzen is onderdeel van de Noorse Elopak Groep. Jaarlijks rollen er in Terneuzen 4 miljard verpakkingen van de band. Onze vestiging in Terneuzen is de grootste productielocatie van de Elopak Groep. Ook het nabijgelegen Elocoat, waar het karton voor de verpakkingen van een coating wordt voorzien, is onderdeel van Elopak. Al onze drankverpakkingen dragen het duurzame FSC-keurmerk. We investeren voortdurend in milieuverbeteringen binnen en buiten het bedrijf.

 

Elopak en Elocoat zijn gezonde, moderne en veilige bedrijven met zo’n 400 enthousiaste medewerkers. Als grote werkgevers in de regio creëren zij economische en duurzame kansen en nemen verantwoordelijkheid op maatschappelijk gebied. Dat doen zij door regionale opleidingsinitiatieven te steunen en door middel van sponsorprojecten. Daarnaast investeren zij graag in hun medewerkers. Want alle medewerkers samen maken Elopak tot een wereldspeler in de kartonnen drankverpakkingsindustrie.

 

Enkele cijfergegevens:

De Elopak Groep bestaat uit:

  • 16 productiebedrijven (incl. 3 samenwerkingsverbanden)
  • 2800 medewerkers
  • Verkoopvolume in 2012: 12,8 miljard verpakkingen
  • Verkoop in meer dan 80 verschillende landen

 

Carrière

Bij Elopak en Elocoat werken productiemedewerkers in volcontinudienst.
In de productie-afdeling van Elopak worden de volgende processen toegepast:

  • UV Flexo bedrukking
  • Off-lining: rillen, stansen, features, lak, silliconen
  • Flame-sealing: sealen en inpakken

Voor de productie-afdeling is een opleiding op VMBO-4 niveau en een aanvullende opleiding op grafisch gebied vereist. Voor de stafafdelingen als marketing, milieu, public affairs, service, customer support, personeelszaken, inkoop en IT is een MBO/HBO-opleiding vereist, afhankelijk van de functie.
Jaarlijks wordt aan de hand van het budget en in overleg met de medewerkers een opleidingsprogramma opgesteld.

 

Stage

Voor het lopen van stage kunt u contact opnemen met de heer
R. Marcus, Human Resources Manager bij Elopak (robert.marcus@elopak.com) of
de heer V. Eryürük, Human Resources Officer bij Elocoat (veli.eryuruk@elopak.com).