Nieuws:

Dow Benelux B.V.

DOWLogo_def

 

Het hart van Dow Benelux ligt in de productie in Terneuzen. De drie naftakrakers bij Dow in Terneuzen vormen de basis voor de afgeleide productie. Dow Terneuzen is met 18 fabrieken uitgegroeid tot de op een na grootste productielocatie van Dow wereldwijd. De krakers zetten nafta en LPG om (‘kraken’) in ethyleen, propyleen, benzeen en butadieen, de basisgrondstoffen voor veel kunststoffen en chemicaliën. Een deel daarvan verwerkt Dow zelf in halffabricaten voor de kunststofindustrie.

 

Dow Benelux neemt in de driehoek Rotterdam, Antwerpen en Terneuzen een centrale positie in en vormt samen met de overige chemiebedrijven in deze regio de grootste chemiehub ter wereld. Zo’n 85% van wat Dow Benelux produceert, is bestemd voor de export naar vooral de rest van Europa. Veel grote klanten van Dow bevinden zich in West Europa en krijgen hun product rechtstreeks geleverd van Dow Benelux. Dat maakt dat de Benelux ook voor Dow tot een heel strategische en belangrijke regio.

 

De kunststoffen en chemicaliën van Dow zijn terug te vinden in ontelbaar veel producten en toepassingen, zoals verpakkingen, elektronica, speelgoed, bouwmaterialen, geneesmiddelen en cosmetica. Terneuzen beschikt daarnaast over een grote Research & Development afdeling en een omvangrijke supply chain en logistieke afdeling. Sinds 2010 is in Terneuzen ook een services centrum gevestigd waar gaandeweg steeds meer ondersteunende diensten zijn ondergebracht. Vanuit het Business Process Services Center (BPSC) in Terneuzen zorgen nu zo’n 400 mensen voor een grote varieteit aan diensten voor Dow businesses in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Naast Terneuzen heeft Dow nog vier productielocaties in de Benelux en een verkoopkantoor in Edegem.