Nieuws:

 

Van de Provincie Zeeland is bericht ontvangen over een aantal voorgenomen werkzaamheden aan het knooppunt Sloeweg. Het betreft de volgende werkzaamheden:

 

In opdracht van de Provincie Zeeland werkt de Tractaatweg BV aan het Knooppunt Drie Klauwen bij Nieuwdorp in de gemeente Borsele. Planning is dat dit knooppunt met viaducten medio 2019 open is voor het verkeer. 
Een onderdeel hiervan is het realiseren van een tijdelijke rotonde op de N62 Sloeweg en het aansluiten van de verbindingswegen Goes-Middelburg (2 x 1 rijstroken) en Westerscheldetunnelweg-Goes (2 x 2 rijstroken) op deze rotonde en de bestaande wegen. 


Hiervoor is van vrijdag 31 augustus 2018 (20.00 uur) tot maandag 3 september 2018 (05.00 uur) een weekendafsluiting nodig van het huidige kruispunt Sloeweg met de Westerscheldetunnelweg en Bernhardweg West. 


Verkeer wordt geadviseerd de gele borden te volgen. Bij slecht weer en / of onvoorziene weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

 

Afgesloten wegdelen:Sloeweg_afsluiting_20180831

 

Omleidingen
Er gelden verschillende omleidingsroutes voor het verkeer. Zie tevens onderstaande tekening.
• Het verkeer komende vanuit Terneuzen in de richting van Vlissingen / Goes / Bergen op Zoom / Havens wordt ter plaatse met gele borden (volg letter M) omgeleid via Assenburgweg, Europaweg Oost, Frankrijkweg, N254 (Bernhardweg West en Sloeweg Noord) en A58
• Het verkeer komende vanuit Bergen op Zoom / Goes in de richting van Nieuwdorp / Havens / Terneuzen / Gent wordt ter plaatse met gele borden (volg letter G) omgeleid via A58, N254 (Sloeweg Noord en Bernhardweg West), Frankrijkweg, Europaweg Oost en N62 Westerscheldetunnelweg.
• Het verkeer komende vanuit Middelburg / Vlissingen in de richting van Terneuzen / ’s-Heerenhoek wordt ter plaatse met gele borden (volg letter T) omgeleid via Frankrijkweg en Europaweg Oost.
• Het verkeer komende vanuit Middelburg / Vlissingen in de richting van Goes / Bergen op Zoom wordt ter plaatse met de gele borden (volg letter M) omgeleid via de A58
• Plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de N665, N666 of N667

Omleidingsroutes_20180831

Hulpdiensten en Openbaar vervoer
Voor het openbaar vervoer en de nood- en hulpdiensten is het niet mogelijk om door het werkgebied te rijden gedurende de weekendafsluiting.

 

Voorbereidende werkzaamheden
In de periode van dinsdag 21 augustus en 31 augustus zijn de volgende voorbereidende werkzaamheden:
• Vanaf dinsdag 21 augustus wordt er dag en nacht gewerkt aan de nieuwe fundering en asfalteren van de weg. Dit kan geluidshinder geven.
• Donderdag 23 augustus is de afrit Nieuwdorp dicht tussen 9.00 en 13.00 uur vanwege het plaatsen van tijdelijke verlichting.
• Van 28 tot en met 31 augustus, tussen 9.00 en 15.00 uur, is op de Sloeweg een deel van de rijbaan afgezet. Dit is nodig om werkzaamheden direct naast de weg uit te kunnen voeren.

 

Verkeerssituatie na weekendafsluiting
Op maandag 3 september is het huidige kruispunt met verkeerslichten vervangen door een rotonde op de N62 Sloeweg. Deze rotonde ligt er tot medio 2019.
De tijdelijke nieuwe rotonde zorgt voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer en biedt de bouwers een veilige werkruimte om de viaducten en wegen verder te voltooien.

 

Vlot en veilig

Tractaatweg BV werkt namens Provincie Zeeland aan het knooppunt Drie Klauwen. We willen ervoor zorgen dat mensen vlot en veilig van Goes naar Gent kunnen rijden en vice versa. In 2019 is het knooppunt gereed.

 

Meer weten?
Meer informatie leest u op www.sloeweg.nl of meld u aan voor de projectnieuwsbrief: http://nieuwsbrief.sloeweg.nl.