Nieuws:

 

Terneuzen, 2 juni 2015

 

Zeeland Seaports gaat samen met Havenbedrijf Gent, Gemeente Terneuzen en Invest in Zeeland de Kanaalzone Terneuzen-Gent promoten als aantrekkelijk investeringsgebied voor bedrijven. De aanwezigheid van zowel het Nederlandse als Vlaamse havenbedrijf op de vastgoedbeurs ‘Provada’ deze week in Amsterdam is een nieuw samenwerkingsinitiatief tussen de twee havens.


De Kanaalzone Terneuzen-Gent is de levensader voor de hele regio van Zeeuws-Vlaanderen en Gent die de twee middelgrote zeehavens verbindt. Als de goederenoverslag van beide havens wordt opgeteld, hebben de havens een zevende plek in de zgn. Hamburg – Le Havre Range van Europese zeehavens. Zeeland Seaports ligt met de havens Vlissingen en Terneuzen aan het begin van de Kanaalzone, direct aan de Westerschelde. De haven van Gent ligt 30 kilometer verder landinwaarts. Voor beide havens is het van belang dat bestaande bedrijven er blijven investeren en dat nieuwe initiatieven worden ontplooid op onder meer de Axelse Vlakte en in het Kluizendok.


Van promoten vastgoed en logistiek tot bezoek aan Baltische staten

De vastgoedbeurs ‘Provada’, van dinsdag 2 tot donderdag 4 juni in Amsterdam, is de eerste commerciële activiteit waar de beide kanten van de Kanaalzone worden gepromoot. De bezoekers zijn spelers in vastgoed, zoals bouwfirma’s, projectontwikkelaars en makelaars. Naast vastgoed staan ook de (her)ontwikkeling en het (her)bouwen van de woon-, werk- en leefomgeving centraal.


Zeeland Seaports was samen met Invest in Zeeland en de gemeente Terneuzen al op eerdere edities aanwezig. Voor het Havenbedrijf Gent is dit de eerste maal.

 

Eind augustus trekken beide havenbedrijven samen met de Zeeuwse bedrijvenvereniging PORTIZ en vertegenwoordigers van het Gentse en Zeeuwse havenbedrijfsleven op missie naar de Baltische staten. In het najaar zal samen opgetrokken worden op de Biofuels International Conference in Porto, de IBJ Awards in Antwerpen en de Logitrans beurs in Istanbul.