Nieuws:

 

Terneuzen, 26 januari 2016

 

Zeeland Seaports krijgt snelle wekelijkse lijndienst van Vlissingen naar Ecuador

 

Rederij Star Reefers start met ingang van 3 februari 2016 een nieuwe wekelijkse lijndienst voor o.a. containers van Vlissingen naar Ecuador. Het gaat om de bestaande dienst Sint Petersburg-Ecuador die een tussenstop maakt in Vlissingen voor het innemen van retourlading.

 

Star Reefers heeft al jaren een succesvolle dienst tussen Ecuador (Guayaquil) en Sint Petersburg en zocht aanvullende retourlading richting Ecuador. Omdat bedrijven in het achterland van Zeeland Seaports voldoende retourlading richting Zuid-Amerika kunnen genereren wordt vanaf februari een tussenstop in Vlissingen gemaakt. Van Vlissingen wordt vervolgens rechtstreeks naar Ecuador gevaren waardoor de lijndienst een kortere reistijd kent dan bestaande container lijndiensten.

 

Naast de aanwezigheid van voldoende retourlading waren de gunstige ligging ten opzichte van de Noordzee en de snelle verbindingen van en naar het achterland voor Star Reefers een belangrijke reden om voor Zeeland Seaports te kiezen.

 star_stratos

Voor de dienst zet Star Reefers acht schepen in. De eerste afvaart op 3 februari vindt plaats met de Andalucia Star. Het laden van de schepen vindt plaats bij stuwadoor Supermaritime, waarbij voor de segmenten containers en breakbulk Central Shipping Holland en voor de seg-menten Ro-Ro en projectlading III Kings de rederij vertegenwoordigen als havenagenten.

 


Zeeland Seaports feliciteert Star Reefers en de met hen samen-werkende bedrijven in de haven met de komst van deze nieuwe lijndienst die een mooie aanvulling vormt op bestaande vaste diensten vanuit de Zeeuwse haven.