Nieuws:

 

Middelburg, 23 juli 2014

 

Op dinsdag 22 juli jl. heeft Omroep Zeeland tijdens radio en televisie uitzendingen bekend gemaakt, dat Eastman in Middelburg bezig is met een omvangrijk uitbreidingsproject op het terrein aan de Herculesweg in Middelburg. Rien Jonker, Site Manager heeft in zijn interview voor Omroep Zeeland het volgende toegelicht:eastman_001
"Het project omvat de bouw van een nieuwe 35 meter hoge destillatie toren, een nieuw laadstation voor vrachtwagens en twee opslagtanks. Eind oktober 2014 wordt deze uitbreiding operationeel. Met deze uitbreiding zal het huidige personeelsbestand van ongeveer 250 mensen bij Eastman in Middelburg niet worden verhoogd. Voor het constructiewerk worden zoveel mogelijk lokale en regionale aannemers ingezet. Het project wordt volgens de hoogste veiligheidseisen gebouwd.
Eastman in Middelburg is een van de belangrijkste producenten van gehydrogeneerde koolwaterstofharsen in Europa. Met deze nieuwe destillatie toren wordt de marktpositie nog sterker, waarbij het doel om hoogwaardige kwaliteitsproducten en –service te leveren wordt onderstreept. Eastman zal deze destillatie toren gebruiken voor het scheiden van bepaalde grondstoffen en bijproducten, waardoor flexibiliteit ten aanzien van voorraden, procesvoering en kwaliteit worden verhoogd. De producten worden gebruikt voor het maken van water witte koolwaterstofharsen (zie foto) die onder andere worden toegepast in de hygiëne industrie (luiers). De bijproducten worden gebruikt als octaan verhoger voor de benzine markt.
eastman_002De diverse harsproducten die in Middelburg worden gemaakt blijven ongewijzigd. De Rosin en koolwaterstofharsen, inclusief Regalite ™ gehydrogeneerde koolwaterstofharsen worden onder andere toegepast in de lijmindustrie, hygiëne (luiers) ,drukinkten, coatings, papier productie, verf, voedselindustrie, (auto)banden, cosmetica, farmaceutische industrie, textielsoorten en bouwproducten.
De laatste uitbreiding in Middelburg dateert van 2011, namelijk de uitbreiding van de Regalite ™ productie unit."


Tfoto_Rien Jonker_eastmanot slot voegt Rien Jonker hieraan toe, dat Eastman in Middelburg al meer dan 47 jaar tot de skyline van Middelburg behoort en zich nog sterker maakt voor de toekomst met de realisatie van deze uitbreiding.