Nieuws:

Middelburg, 9 januari 2014

Arnoud Kamerbeek Nieuwe CEO DELTA N.V.


De Raad van Commissarissen van DELTA N.V. benoemt de heer Arnoud Kamerbeek (40 jaar) per 16 januari tot CEO van DELTA. Kamerbeek was tot 1 januari divisie directeur bij Vattenfall/Nuon.
De benoeming van de heer Kamerbeek heeft steun van de Centrale Ondernemingsraad van DELTA en de aandeelhouderscommissie, samengesteld uit de aandeelhouders van DELTA N.V.
President commissaris Daan van Doorn: ,,De Raad van Commissarissen is verheugd dat Arnoud Kamerbeek bereid is de functie van CEO bij DELTA in te vullen. Hij heeft de gewenste ervaring en is bekend met de energie sector. Arnoud Kamerbeek komt naar DELTA om de strategie voor de toekomst van het bedrijf mede neer te zetten. Die kan bestaan uit 3 opties; fuseren, gedeeltelijk samengaan met een (financiële) partner of zelfstandig lean en mean doorgaan. Het is belangrijk om een gedragen toekomstvisie met een sterke twee koppige Raad van Bestuur (CFO is Frank Verhagen) inhoud te geven."


Arnoud Kamerbeek: ,,De unieke positie in Zeeland blijft de basis voor de multi utility DELTA. Of er nu een fusie komt, een gedeeltelijke verkoop of dat DELTA zelfstandig de toekomst in gaat; dat zullen we de komende periode ontdekken. Belangrijk is dat we dat met respect doen voor de positie die DELTA heeft opgebouwd. "

 

CV Arnoud Kamerbeek werkte vanaf 2008 als divisie directeur bij Vattenfall/Nuon. Tot 1 januari was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van alle thermal assets en infrastructuur van Vattenfall. Daarvoor leidde hij bij Nuon de Exploratie & Productie en Business Development & Projects divisies.

Kamerbeek was daarvoor zes jaar consultant bij McKinsey & Company in Amsterdam en Boston. Hij begon zijn carrière bij Shell in Oman, waar hij vier jaar in Exploratie & Productie werkte. Hij studeerde Scheikundige Technologie in Delft en haalde zijn MBA bij INSEAD.

11854185223_8f05704a2b