Nieuws:

 

Zaterdagmiddag 7 juli 2018 heeft sleepvaart- en bergingsbedrijf Multraship de nieuwe ‘MULTRATUG 31’ ten doop gehouden in Terneuzen. Met 83 ton trekkracht (bollard pull) behoort de sleper tot de sterkste boten uit de nog steeds groeiende slepersvloot van de Zeeuwse onderneming.

De doop werd gedaan door Lisette de Bruijn (1953). Zij werkt al sinds 1986 op de administratie van Multraship en behoort dus tot de medewerkers van (bijna) het allereerste uur. Op 22 juni liet Multraship ook al een sleepboot dopen: de ‘MULTRATUG 7’; tezamen met twee vletten voor de bootlieden.

 

ASD 3212
De ‘MULTRATUG 31’ is gebouwd door scheepswerf Damen, meet 32,7 meter lengte en is een kleine 13 meter breed. De maximale snelheid bedraagt 13,4 knopen. Aan boord zijn twee éénpersoons en vier tweepersoons hutten. De ‘MULTRATUG 31’ is van het type ASD 3212, wat staat voor Azimuth Stern Drive en betekent dat er twee 360 graden draaibare schroeven onder het achterschip hangen.

 

Over Multraship
Multraship is een toonaangevend Nederlands sleepvaart- en bergingsbedrijf. Het is een onderdeel van de Muller Maritime Group, die al meer dan 230 jaar actief is in de scheepvaartsector. De kernactiviteiten van Multraship zijn havensleepdiensten, zeesleepdiensten, berging en wrakopruiming en ondersteuning van de offshore energie- en baggerindustrie. Multraship exploiteert en beheert een grote vloot sleepboten, bergingsvaartuigen, drijvende bokken en andere vaartuigen uitgerust met modern sleep-, bergings- en brandbestrijdingsmaterieel en bemand door ervaren en hoogopgeleide kapiteins en bemanning (www.multraship.com).