Nieuws:

 

Hamburg, 20 februari 2015

 

Oiltanking GmbH kondigde 20 februari 2015 de uitbreiding aan van het bestaande partnership met 3i Infrastructure plc, door de voorgenomen verkoop van een minderheidsbelang van 45 procent in Oiltanking Terneuzen BV in Nederland en Oiltanking Gent NV in België. De voorgenomen verkoop wacht nog op wettelijke goedkeuring.

 

Als meerderheidsaandeelhouder blijft Oiltanking verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie. De terminal organisaties blijven ongewijzigd en de strategie van het opereren als een onafhankelijke vloeistoffen-opslagterminal zal worden voortgezet. Het minderheidsbelang bestendigt de opgebouwde waarde van deze faciliteiten en zal bijdragen aan de financiering van de wereldwijde groei van Oiltanking als onafhankelijke opslagterminal netwerk.

 

Beide terminals bevinden zich in de zgn. ´ARA-regio´ (Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen), een van 's werelds belangrijkste hubs voor olieproducten en chemicaliën. Oiltanking Terneuzen, een state-of-the-art terminal in Nederland, biedt opslaginfrastructuur voor olie en chemicaliën. De terminal beschikt over een totale capaciteit van ongeveer 500.000 m3, heeft verschillende aanlegsteigers en biedt toegang tot internationale weg- en spoorwegeninfrastructuur. Oiltanking Gent is één van de grootste onafhankelijke opslagterminals voor olie-producten, biobrandstoffen en chemicaliën in België met een totale capaciteit van meer dan 1 miljoen m3. Naast ligplaatsen voor zeeschepen en binnenvaartschepen, weg- en spoorverbindingen, is de terminal ook aangesloten op het Midden-Europese Pijplijnsysteem (CEPS).

 

De huidige transactie volgt op de overname door 3i Infrastructuur in 2007 van een 45% belang in drie Oiltanking terminals: in Amsterdam, Malta en Singapore. 3i Infrastructure heeft zich sindsdien een betrouwbare en sterke partner in deze terminals getoond. Oiltanking is dan ook blij de bestaande samenwerking met 3i Infrastructuur uit te breiden.

 

Oiltanking GmbH is een dochteronderneming van Marquard & Bahls AG uit Duitsland, een toonaangevende aardolie bedrijf in particuliere handen. Oiltanking is de tweede grootste onafhankelijke tankopslagprovider voor olieproducten, chemicaliën en gassen wereldwijd. Het bedrijf bezit en exploiteert 72 terminals in 22 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Midden-Oosten, Afrika, India en Azië. Oiltanking heeft een totale opslagcapaciteit van 19 miljoen kubieke meter.

 

3i Infrastructure plc is een op Jersey gevestigde, closed-end beleggings-maatschappij, en is genoteerd aan de London Stock Exchange en gereguleerd door de Jersey Financial Services Commission. Het bedrijf is een lange-termijn belegger in infrastructuur gerelateerde activa. De onderneming richt zich op de kerninfrastructuur in de ontwikkelde economieën, voornamelijk in Europa, in de nutsbedrijven en transport sector, door te investeren in bedrijven gericht op lange termijn rendement en kapitaalgroei. Het heeft ook investeringen in sociale infrastructuur en neemt tevens deel in projecten van publiek-private samenwerking en energieprojecten met een laag risico. 3i Investments plc is een volledige dochteronderneming van 3i Group plc, die een vergunning heeft en in het Verenigd Koninkrijk gereguleerd door de Financial Conduct Authority en fungeert als beleggingsadviseur voor Infrastructuur plc 3i.