Nieuws:

  • 15-11-2018 Werkzaamheden aan tijdelijke rotonde Sloeweg N62

    Van de Provincie Zeeland ontvingen we berichtgeving over tijdelijke hinder bij de tijdelijke rotonde Sloeweg van maandag 19 november tot en met woensdag 21 november 2018 tussen 19.00 uur en 05.00 uur

    Lees verder

  • 05-11-2018 Vopak investeert opnieuw in gasopslag in Vlissingen

    In totaal wordt er 9,200 cbm voor gasopslag bijgebouwd. Verwachting is dat deze uitbreiding in het tweede kwartaal van 2020 in gebruik zal worden genomen. In 2015 werd eenzelfde type uitbreiding gedaan, destijds werden er 6 gas bullets bijgebouwd, nu gaat het om een uitbreiding van 2 gas bullets. 

    Lees verder

Zeeland Seaports en PORTIZ trekken in diverse dossiers voor verbetering van de infrastructuur in en om de Zeeuwse havens gezamenlijk op. In bijgaande nieuwsbrief 'SPOOR' versie oktober 2017

In de nieuwsbrief kunt u onder meer lezen dat de inzet voor meer vervoer per spoor en binnenvaart (modal split) in de Zeeuwse havens resultaat oplevert in de vermindering van het wegvervoer. In het duurzaamheidsconvenant Ambitie 2030 van PORTIZ, Zeeland Seaports en ZMF is dit ook opgenomen als doelstelling.

Ook wordt er achter de schermen door ZSP hard gewerkt om met extra onderzoeken een succesvolle business case te onderbouwen voor de realisatie van het grensoverschrijdende spoortraject Ghent - Terneuzen op de oostelijke kanaaloever.

Klik hier om de nieuwsbrief te bekijken.