Nieuws:

  • 15-11-2018 Werkzaamheden aan tijdelijke rotonde Sloeweg N62

    Van de Provincie Zeeland ontvingen we berichtgeving over tijdelijke hinder bij de tijdelijke rotonde Sloeweg van maandag 19 november tot en met woensdag 21 november 2018 tussen 19.00 uur en 05.00 uur

    Lees verder

  • 05-11-2018 Vopak investeert opnieuw in gasopslag in Vlissingen

    In totaal wordt er 9,200 cbm voor gasopslag bijgebouwd. Verwachting is dat deze uitbreiding in het tweede kwartaal van 2020 in gebruik zal worden genomen. In 2015 werd eenzelfde type uitbreiding gedaan, destijds werden er 6 gas bullets bijgebouwd, nu gaat het om een uitbreiding van 2 gas bullets. 

    Lees verder

 

Vlissingen, 2 september 2014

 

Damen Shiprepair Vlissingen, onderdeel van Damen Shiprepair & Conversion, heeft een belangrijke upgrade van een "Keppel Fels 'N' Class" booreiland afgerond. Dit booreiland is een van de grootste in de Noordzee . Eigenaar Rowan Companies plc. had er op gerekend dat voor de werkzaamheden aan de Rowan Viking 130 dagen nodig zou zijn, maar door de toepassing van innovatieve projectplanning en zeer gespecialiseerde apparatuur was Damen in staat om de werktijd met bijna een kwart te verminderen.

 

Het project betrof de uitbreiding van de drie poten van 10 meter tot maar liefst 180 meter, een vijfjaarlijkse speciaal periodiek onderzoek en het boorplatform zo aanpassen dat het voldoet aan de norm voor de AoC (erkenning van compliance) certificering zoals dit ook vereist wordt door de Noorse autoriteiten. De Vlissingen werf werd gekozen vanwege zijn grote omvang, gunstige ligging aan de Noordzee en de geschikte kade. Damen Shiprepair Vlissingen heeft ook ervaring in het omzetten van jack-up rigs, zoals recentelijk nog de Atlantic Amsterdam en de Atlantic Labrador.